Vad är ett ekokoncept?

Vad är ett ekokoncept?

Vad är ett ekokoncept? Ordledet ”eko” kommer från ekologi. Ekologi är den vetenskap som behandlar samspelet mellan de levande organismerna och den miljö de lever i.

”Koncept” kan både betyda en övergripande och bärande idé och en lösning på ett givet problem. Så EcoConcepts verksamhetsidé är att utveckla och informera om hållbara och miljövänliga innovativa produkter och metoder som samspelar mot en långsiktigt hållbar miljö. Olika ekokoncept helt enkelt. Och för att lyckas med detta måste vi samspela med varandra.

EcoConcept måste också få intäkter annars överlever inte organisationen. Därför behöver vi till en del fokusera på att utveckla ny teknik och nya metoder som löser problem på ett hållbart sätt. Men även visa på var man kan få hjälp eller köpa dessa mot att vi får en ersättning. Annars blir det inga fler ekokoncept.

Men vi som jobbar med EcoConcept vill förstås visa upp alla slags goda idéer, initiativ, produkter och metoder. Detta oavsett om de är intäktsskapande eller ej – så länge de leder till en långsiktigt hållbar miljö.

Man skulle kunna likna det med att vara lite som dirigenten i en orkester. Musikerna brinner för att framföra musik för en publik och publiken är villig att betala för att komma och lyssna. Publiken förstår att det kostar att hålla med orkester och lokaler. Dirigenten leder verken som framförs, ser till att alla samspelar, hör när det klingar falskt, och bryter då av. Och ställer krav på att vi övar bättre – för annars blir det varken konserter eller publik.

Så välkommen att spela med oss! Kom med tips på olika smarta idéer, produkter och metoder du tror vi kan vara intresserade av. Vi undersöker dem vidare och skriver om dem. Kommentera gärna inlägget eller maila info@ecoconcept.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.